Kategóriák
Autó

A teljesen elektromos DeLorean DMC itt van, és gyönyörű!

A DeLorean Motor Company végre lerántotta a leplet az 1981-es DMC lenyűgöző elektromos újragondolásáról.

A jelenleg Alpha5 néven futó, teljesen elektromos kupé – amelyet először februárban mutattak be – elhagyja a Vissza a jövőbe párjának ékszerű alvázát, hogy helyette egy karcsúbb, modernebb, a Tesla Model S-hez hasonló alakot kapjon.

Az utóbbi híres sirályszárnyas ajtajai azonban megmaradnak, és bár az Alpha5 nem lesz elég gyors ahhoz, hogy az időben utazzon, a DeLorean azt mondta, hogy a közelgő EV mindössze 3,4 másodperc alatt képes lesz 0-ról 100 km/órás sebességre sprintelni, és 150 km/órás végsebességgel büszkélkedhet.

A 100 kWh-s akkumulátorral működő Alpha5 állítólag több mint 300 mérföldes hatótávolsággal rendelkezik majd, ami a hasonló Porsche Taycan 4S és az Audi e-tron GT előtt járna a kitartás terén.

E két prémium német EV-vel ellentétben azonban a DMC DeLorean-frissítése nem kerül általános értékesítésre – legalábbis kezdetben. A vállalat vezérigazgatója, Joost de Vries nemrég az Autocar-nak elmondta, hogy az Alpha5-öt 88 darabos limitált szériában fogják értékesíteni – utalva az időutazáshoz szükséges sebességre Robert Zemeckis 1985-ös sci-fi klasszikusában -, és kizárólag pályahasználatra lesz alkalmas.

Az autót azonban az elkövetkező években általános használatra is átdolgozzák, de mivel a pályaváltozat várhatóan csak 2024-ben kerül gyártásba, a Vissza a jövőbe rajongóknak valószínűleg még néhány évet kell várniuk, mielőtt egy közúti használatra alkalmas Alpha5-öt vehetnek majd kézbe.

Az EV leleplezésének részeként a DeLorean azt is bejelentette, hogy jelenleg egy új V8-as kupé, egy elektromos limuzin és egy hidrogénes SUV van készülőben, és mindegyik modell várhatóan sokkal nagyobb gyártási mennyiséget céloz meg a mainstream piac számára.

Egyébként érdemes megjegyezni, hogy az amerikai autógyártó nem azonos azzal, amelyet John DeLorean irányított az 1970-es és 1980-as években. A vállalat egyes részeit, beleértve a logót és a megmaradt készletet is, 1995-ben megvásárolták, és beolvasztották egy új márkába, a DMC Texasba, amely 2022-ben DeLorean Motor Company néven működik tovább.

forrás

Egy hozzászólás a(z) “A teljesen elektromos DeLorean DMC itt van, és gyönyörű!” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük