Kategóriák
Technológia

A mozik már elfogadják a digitális személyi igazolványokat

A 15 vagy 18-as besorolású filmekből való kitiltás, mert nincs meg a megfelelő azonosítás, talán már a múlté.

A brit mozi szövetség – amelyhez a Cineworld, az Odeon, a Showcase Cinemas és a Vue tartozik – a Yoti digitális azonosító céggel működik együtt.

Az ingyenes alkalmazást elfogadják korigazolásként, amely biztonságos és kényelmes módja a személyazonossági igazolvány bemutatásának.

Remélhetőleg a mozi személyzetével szembeni visszaélések is megoldódnak.

A Yoti ugyanazt a technológiát használja, mint amit a repülőtéren látunk, ahol beolvassa az útlevelét, és képet készít az arcáról.

A Yoti ID használatához a gyermekeknek rendelkezniük kell egy okostelefonnal, ahonnan letölthetik az ingyenes alkalmazást, és hozzáadhatják az útlevelük adatait és egy aktuális fényképet.

A digitális személyazonosító igazolványon ezután egy korhű kép lesz látható, amelyet a mozi személyzete el tud fogadni.

Phil Clapp, a UK Cinema Association vezérigazgatója elmondta: „A brit mozik évi 165-170 millió látogatójának mintegy 30%-a a 15-24 éves korosztályba, 20%-a pedig a 9-14 éves korosztályba tartozik.

„Sokak számára, akik be akarnak jutni egy 15 vagy akár 18 éves filmre, az életkoruk bizonyítása – útlevél vagy jogosítvány nélkül – hihetetlenül nehéz lehet, és érthető módon frusztrációt okozhat, ha elutasítják őket a moziban.”

A Yoti alkalmazásait világszerte több mint 11 milliószor töltötték le, és már számos szervezet, köztük az NHS, a Virgin Atlantic és az NSPCC is elfogadja.

Robin Tombs, a Yoti vezérigazgatója és társalapítója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a UK Cinema Association számos tagja csatlakozott ahhoz a 30 000 helyszínhez az Egyesült Királyság főutcáin, amelyek elfogadják az újrafelhasználható digitális személyazonosító alkalmazásainkat.

„A fiatalok elvárják, hogy mindent megtehessenek a telefonjukkal, és a telefon használata koruk bizonyítására természetes lesz számukra. Ez mind a mozik, mind a fiatal mozilátogatók számára előnyös.”

digitális személyi

Remélhetőleg a digitális személyazonosító igazolvány segítségével a személyzetre nehezedő nyomás csökken az életkor ellenőrzése során.

Shaun Jones, a Cineworld operatív alelnöke a BBC-nek nyilatkozva: „Sajnos gyakrabban fordul elő, mint gondolnánk, hogy a munkatársainkat bántalmazzák – fiatalok, de gyakran a szülők is.

„Amikor a fiatalok személyi igazolványát kérik, a szülők frusztrációjukat és dühüket fejezik ki, hogy elkérik a gyermekeik útlevelét, és nem engedik, hogy a gyerekek kivigyék otthonról.

„Arra számítunk, hogy a Yoti digitális személyazonosító technológiája valóban segít majd a személyzetet ért visszaélések egy részének kiküszöbölésében.”

forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük